Det nya goda livet

2015-01-31
13:40:40

Växjö triathlon

Andra firar mors dag med middag och fika. Själv ska jag köra mitt första triathlon-lopp. Växjö triathlon, olympisk distans :-)
Idag öppnade anmälan. Jag anmälde mig direkt. Ska bli sjukt spännande att få uppleva detta. En helt ny upplevelse!
Fjärilarna fladdrar till i magen så fort jag tänker på att jag faktiskt anmält mig och ska göra detta! 


2015-01-31
07:51:20

Vikten av träning

Det blir mer och mer uppenbart hur kopplingen mellan träning och god sömn är för mig personligen.

När vi kom hemifrån fjällen hade jag många stressmoment. Trött efter hemresan, strulande elpatron så huset va iskallt när vi kom hem, tankarna flöt iväg till jobbet... Mycket annat att tänka på och så kunde jag inte träna... Kunde och kunde men måstena pockade på och jag prioriterade ner det. Fick ha barnen hos mig extra pga av att exet blev sjuk. Så ytterligare ett stressmoment med Växjö triathlon i siktet. Jag märkte att jag sov dåligt... Vaknade på nätterna, vaknade på morgonen och kunde inte komma på vilken dag det va...
Så i torsdags, på jobbet kände jag av en rastlöshet så när jag slutade, åkte jag hem med barnen och bytte direkt om till löparkläder, trots skitväder (snöblandat regn) och gav mig ut. Jag sprang 4 km på 24 minuter. Lite snabbare än vanligt men lite närmre mitt mål som är 5:30 i snitt (till att börja med)
 Men även om löparrundan inte va längre så pressades mina stresshormoner bort, jag slappnade av och blev lugn och kroppen fick sitt och jag har mu två nätter i rad sovit så gott :-) 
Det var min hjärna som var slut inte kroppen, den va fulladdad med energi som ville ut och när den fick släppa ut det så mådde jag så bra :-)

2015-01-20
22:36:23

Underbara Sälen

Är i Sälen med mina barn, föräldrar, syster med familj. Vi har det så mysigt! Vi åker skidor, lagar mat, promenerar och har det super. 
Vill inte åka hem. Skulle kunna tänka mig att stanna här uppe. Underbar luft, och få vara ute hela dagarna. 
Jag var så trött veckan innan semestern, kände hur jag höll på att somna vid ratten på vägen TILL jobbet :O helt galet. Men nu känner jag hur energin återvänder till mig och det är så härligt! Tre dagar till med härlig skidåkning.

Det var snöigt och disigt på toppen under måndagen. Tack och lov inte så mycket vind. Idag tisdag gick vi på Valles afterski efter en hel dag i backen.