Det nya goda livet

2016-07-29
22:41:41

Seeeeg

Idag har jag varit seg. Tog mig inte ut på hela förmiddagen trots fantastiskt väder. Gick hemma och packade upp och plockade efter resan.

Efter en sen lunch tog jag med dottern och hennes kompis till Fulvik.
Medan barnen badade så hoppade jag i våtdräkten. Båda tjejerna är simkunniga så jag känner att jag vågar släppa dem med blicken. Jag kikade ut en sten på udden och tänkte att jag kan simma fram och tillbaka till den några gånger. Det visade sig vara 135 m fram till stenen. Jag körde ett par vändor fram och tillbaka. Jag var seg i kroppen och det kändes spänt och trögt. Efter att ha checkat av med tjejerna gav jag mig ut på en lite längre runda. Nu kom flytet och jag kände flytet komma, jag tog ett varv till. När jag va klar hade det blivit 1830m. Passet avslutades med en bra känsla och det är huvudsaken.

Efter träningen blev det en tur till affären. Ikväll har det blivit grillat med grönsallad till.
Mums!

135 m var det över ja :)
Kändes helt ok till slut
2016-07-27
20:55:00

Lövli

Idag har det varit fullt ös hos mina föräldrar. Jag och Gustav började med att springa en runda. Idag klarde han 1,5 km. Då vi sprang lite för nära efter frukost så fick han håll så vi fick stanna till två gånger, helt mitt fel. Men han utvecklas fram och har blivit så duktig.
 
Därefter har vi lekt ute på trädgården, Ida byggde upp hinder så vi har sprungit och hoppat och härjat.
 
Efter ett besök i Ljungby på Sagomuseet (vilket jag inte skulle rekommendera då det inte innehöll sagor i den meningen jag tänker på. Utan mörka sägner, mycket text och lite att göra för främst barnen. Inte vad jag hade förväntat mig) så åkte jag och pappa med barnen till Tuvesjön. Medan  pappa passade barnen vid bryggan så passade jag på att sticka ut och simma i perfekta förhållande. Det var bara lite krusningar på vattnet och temperaturen var så skön. Det fanns en liten ö på sjön att sikta på, därefter sneddade jag över sjön och sen tillbaka. Fram till jag vände tillbaka kändes det riktigt bra. På vägen tillbaka kändes det lite tungt och som att jag simmade sicksack. Jag hade svårt att navigera då det var mulet och precis till höger om stranden låg det en liten båtstrand som fick mig att söka lite fel men det ordnade till sig när jag kom närmre land. 
 
På land kom en man fram och frågade om min safteboiy om jag har den att bara flyta på eller om den fyller någon mer funktion. Alltid kul när folk är nyfikna, jag vet ju hur jag själv är.
 
Tyvärr fick jag inte med någon kamera och kunde ta några bilder så det få bli den "roliga" pulsklockebilden igen.
 
 
2016-07-24
14:13:28

Stryk och kallsupar

Haha! Det låter som titeln på en dålig fars men det var några av inslagen i dagens simning med Emma. Det var lite stökigt idag, stökigare än något jag simmat i förut. Det gällde att hålla tungan rätt i mun. Vågorna sköljde över en, jag vet inte hur mycket Östersjövatten jag svalt när vi simmade mot vågorna :) och när jag skulle navigera hände det mer än en gång att jag fick mig en smäll i skallen av inkommande vågor och dessutom tappade jag linsen i höger öga. Min tid, ett medeltempo på 2:27 min/100m. Var det ett skitpass då? NEJ! Det var kanon. Den tiden i den här typen av vatten känns som ett härligt kliv i rätt riktning. Vi simmade aktivt i 50 min, låg nog i plurret i över en timme och simmade strax över 2000 m! Jag känner mig inte alls lika avhängd som förr även om jag ligger en bit bakom och Emmas härliga humör smittade av sig när hon skattande talade om att detta va ju skitroligt och ja, jag bara le och bara hålla med. Jag är härligt trött i kroppen, det känns som om jag fortfarande gungar i vågorna när jag sitter ner. Men när jag tänker tillbaka på passet så vill jag bara åka ner och köra igen!!