Det nya goda livet

2010-05-23
16:15:40

Från noll med kohataren

Jippi då... hämtade Maja i hagen vad har den jäkla busen gjort nu då? Ju kastat båda framskorna... tur att det var båda och planen var ätt rida på mjukt underlag. Nämligen platser där Ria red imåndags. en jättebra hage, jämn och utan en massa gropar och stenar.

Iallafall skulle upp då ville hon inte släppa upp mig först men vi körde lite markdressyr coh till slut så insåg hon att det bara va att ge sig. Kom ner till hagen och skulle börja trava, kändes som att allt jag träna med Maja de senaste två månaderna var som bortblåsta. Hon skulle gena och rusa, hon gjorde en jättemjuk galoppfattning...som givetvis inte var från mig så det var bara att bryta av. Jag fick jobba stenhårt för att få henne att slappna av lite, hon var jättehet. Fundera lite på om det var platsen. Att måndagens händelse (läst inlgget katastrof) satt så färskt i minnet på henne. För jag red henne i Tisdags på lektionen och då var det inga dimmer. Visst kan hon stått och samlat överskottsenergi med men det känns som att det var något mer för när vi red på vägen och var i stället var hon lika lugn som vanligt.

En sak till.... Maja gillar inte kor....hon tror det är konstiga hästar. När de ligger i hagen och inte gör någon så går det bra att kika men fy vilka otäcka varelser de är när de bärja spring och fy, usch när de kommer upp vid staketet. När detta hände var jag på väg med Maja till hagen så jag ledde henne. Kändes som honv ar närmare 180 när hon blåste upp sig...*hihi*
2010-05-21
20:54:41

Crazy ppl

Varför är alla som vill bli Majas medryttare antingen okunniga eller helt enkelt dumma. Jag har fått mail från en 13 åring som bor i Nybro som förväntar sig att hennes pappa ska kunna ligga och köra henne fram och tillbaka 2 ggr i veckan... det blir mins 16mil... Nej jag tror inte det heller. Sen verkar hon inte vara typen jag söker. Hon säger att hon inte rider så bra men ganska bra (???)
Nä, tror jag skippar hela medryttargrejen nu när lille Qvintus ska flytta med...
2010-05-19
20:32:29

Succe!!

Ja som titeln lyder kan du säkert gissa hur det gick igår, jag fick henne inte bara i galopp i båda varven (även omd et gick i 380 knyck) utan jag fick henne att trava över kavalettibommar OCH hoppa ett litet skutt två ggr!!! Visst vägrade hon men med Marres UNDERBARA stöd och tips så förstod MAja vad det var hon skulle göra.

Fatta hästen har ju aldrig hoppat förr så det klart något ivägen brukar ju betyda stopp, ska man helt plötsligt över :-)
Och hon hoppade inte konstigt heller utan mjukt och fint! YEY!!!

Sen MÅSTE jag få skryta lite. Mot slutet skulle vi hoppa bana och självklar fixar ju inte Maja det än. Däremot ville C inte hoppa (hon red in hoppfavvis) så jag frågade henne om hon kunde tänka sig att leda runt Maja lite så kunde ju jag få hoppa. Sagt och gjort. Vi skulle titta på varandra och bedömma *nervöst*
Efter min bana säger Marre. Nä jag har inget att peta på så här bra har du aldrig ridit, du har helt klart gått upp ett snäpp!!! AAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fatta hur jävla glad jag bleeeeev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!