Det nya goda livet

2016-03-31
22:38:36

Motivationshöjade besked

Idag plingade det till i mobilen och ett trevligt sms ramlade in. Det inleddes med "Hej triathleter" det var från ViMas träningscenter, gymmet jag tränar på. Jag blev även i år erbjuden en plats i laget till årets Kalmar mini tria som infaller under Iron man veckan. Jag har  hoppats på att få vara med i år också så det var inte så mycket att fundera på :) 

Så det 20:e augusti står man återigen på startlinjen, oh jippi, vad jag längtar!


2016-03-30
14:47:23

ÄNTLIGEN

Idag startade officiellt cykelsäsongens för egen del. Efter veckor med en envis förkylning som först låg och bara gäckade då man fick träna lågpuls och väldigt försiktigt, för att sen förra veckan knocka mig alldeles. Den blev då kort men intensiv förutom ett halsont som bara vägrat släppa taget. 

Så idag ville jag inte vänta längre, så fram kom racern och iväg stack jag. Målet var bara att ut och känna hur det kändes, försöka att hålla en låg puls för jag var livrädd att få ont i halsen igen. Snittet per kilometer landade precis så lågt som jag trodde, omkring 23km/h.  Men det struntar jag i idag, jag har varit  sjuk, det var blåsigt idag. Så som långsammast körde jag 14,4 km/h :) men överlag kändes rundan bra och det va målet. Jag cyklade i nästan två timmar och pannbenet höll. En liten svacka fick jag när jag körde över en lång raksträcka i svag uppförslutning med två stora åkrar på var sida, dvs inget vindfång över huvudtaget och till på köpet rak motvind efter att ha kört mer kuperat med motvind. Men det som inte dödar härdar. Efter den delen kändes allt bättre.
Ska fasen fortsätta söka motvindar, vi har så lite backar här så motvindar får väl bli vårens utmaning att se som något positivt. 
2016-03-14
12:35:22

Lyssna på kroppen

Jag tror mig ha något virus i kroppen för den simträningen jag genomförde i torsdags var den tyngsta jag någonsin kört. Kroppen ville inte svara alls särskilt bra 
Så efter 2025m var jag och träningen överens om att bryta. Det var inte värt det. Kände mig yr och orkeslös... Nu jar jag vilat några dagar och hoppas vara fit for fight imorgon. Se hur det känns :) hoppas på bättre energi. 

Men kontentan vad det hela är att jag gjorde rätt som lyssnade på kroppen. Det är inte värt att puscha på när man känner att något inte stämmer. Är man bara lite trött kan man kämpa på men inte gambla me hälsan.