Det nya goda livet

2017-01-31
22:51:57

Skingra tankarna

Idag fick jag slita hårt för att få tankarna i rätt bana. Men simningen hjälpte till. 

Var i simhallen vid halv nio, jag och några pensionärer. Älskar gamla människor, man lär av dem, de är ofta väldigt ödmjuka och de överraskar en med att säga saker som "jag undrar om bastun är varm som i helvetet" WHAT?! 
Passet blev

200m 


6x50 


4x100 med dolme


4x100 med fenor 


4x100 med paddlar


4x100 paddlar + fenor


200m avbad 


2300 m

Insåg efteråt, jäkla vad långt jag kommer när jag jämför med hur långt jag simmade på en timmer för kanske ett år sedan. Så kul att det går framåt.

Blev ett pass till idag, 60 min på trainern följt av mina sjukgymnastiksövningardom jag fick för knät för ett par år sedan.

Så nu är ögonen tunga! 
Gonatt ❤❤❤❤

2017-01-30
21:43:51

Jag vet vad jag behöver göra

Idag har varit en lugn dag. Pulat hemma med tvätt och lite gardinbyte. En sväng till banken och affären.

Hade en promenad planerad men den blev inte av. Det här beteendet är något jag vill bryta. Det skapar så mycket stress i mig. När jag tänker på vad jag göra något och sen inte kommer till skott utan fastnar med något annat, eller jag känner motståndet i mig även fast jag vet hur bra jag kommer må när jag gör det. Det där motståndet kan dra åt helvete, jag behöver inte tänka efter så förbaskat hela tiden. Bara gör't!! 

Igår var en sån där hektisk dag. Vi hade bestämt att du skulle träffa några vänner simhallen. Gustav ville leka med en kompis och när jag Ida vaknade vid klockan 09 så vill hon också leka med en kompis. Efter att ha ringt en kompis ville de hänga med till simhallen. Vi löste det på så vis att på vägen till simhallen så lämnade vi Gustav hos en kompis och tjejerna kom efteråt. När vi gick till simhallen så kände jag hur omstyrningen hade påverkat mig, jag var alldeles surrig i huvudet och hade svårt att fokusera. Men från det ögonblicket då jag dök i vattnet så försvann alltihopa och jag kände hur jag slappnade av och hjärnan kunde vila medans musklerna fick jobba. Det var jätteskönt Patrik hade satt ihop ett fantastiskt bra pass till oss. Vi simmade närmre 3000m Patrik gjorde definitivt. Underbara man det är en fröjd att se honom plöja fram i vattnet. Hihi, det gör mig aningens knäsvag ;) 


Passet i sin helhet såg ut enligt följande
200 insim 
6x50 10 sekunder vila 

10 minuter öppet vatten träning runt i bassängen 

10x50 med fartökning sista 15m
200 lugnt (crawl + bröstsim) 
600m med dolme och paddlar
4x25 fjäril 
6x25 teknikövningar (50 m med knutan nävar, 50 m superman, 50 m fjärilskiclar med fenor) 

2017-01-28
20:33:42

Underbara gäng

Jahapp då var man sjukskriven i tre veckor... tre veckor!! Det känns asalänge. Men det behövs det är bara att inse, hjärnan hänger inte med i det jag gör. Jag glömmer saker, snubblar på orden, glömmer ord, jag är trött, jag tänker inte rationellt och mitt kognitiva tänk är ett skämt. Jag vill undvika den där väggen så nu gäller det att återhämta sig; det kommer bli betydligt mindre skärmtid, mycket nyttig mat och lång lågintensiv träning. Min mentalitet orkar inte tagga till riktigt för högpulspassen. För träningen där mår jag bra. Hade det inte varit för träningen så hade jag nog legat under isen för längesen. Löpningen, promenaderna, simningen, cyklingen och hemmastyrkan. Jag har skalat av alla krav på prestation för tillfället träningen är bara till för att jag ska må bra.

Sen har jag fantastiska människor runt omkring mig, familjen som stöttar mig, Patrik är en enorm klippa som håller om mig när jag känner mig ledsen och som jag kan bollar tankar med, hur galna de än ter sig var och som gör mig så lycklig med sin blotta närvaro. Mina underbara kollegor, saknar dem redan. Jag kommer tillbaka, tids nog.
Och sist men definitivt inte minst de underbara vännerna jag fått i Team Rynkeby Kalmar. Ikväll berättade jag läget för dem och den supporten jag fick rörde mig till nästintill till tårar. De ger så mycket energi och support och att få spendera våren tillsammans med dem känns bara så bra. Jag känner mig hundraprocentigt trygg och lugn med detta gäng. Ni är vänner för livet.
nu är det dags att stänga av skärmen för ikväll.

peace out