Det nya goda livet

2018-09-29
14:18:57

Bröms - Bergkvara

Fantastisk morgonlöpning tillsammans med Patrik, Emma och Albin. En sån där underbar höstmorgon, inte mycket vind och solen sken från en klarblå himmel.  
 
Jag och Emma höll sällskap hela vägen och Patrik och Albin gjorde sina egna små rundor och hade något högre tempo då. 
Vi blev nedskjutsade till Bröms och gick på vandringsleden vid fredsstenen. Sedan sprang vi norrut på små vackra stigar genom både skogspartier och öppnare landskap, genom stugområden och upp till Bergkvara. 
Känslan idag för min del var fantastiskt bra, jag hade återhämtat mig helt från Torsdagens löpning. Det var iofs också ett lugnt pass men för egen del skrämmer det bort mina hjärspöken som vill tala om för mig att jag kommer bli skadad om jag springer för långt eller trycker på för hårt. 
Det hjärnspöket är så gott som bortblåst nu, jag har vågat trycka på jag har vågat öka distansen och det känns så skönt. Nu ska jag bara fokusera på att springa, både själv och tillsammans med mina fantastiska vänner och ha kul. 
Idag var riktigt roligt. 
Distansen landade på 12.6 km och vi höll ett tempo på 6:23. Känns otroligt att det är mitt snacktempo :-)
Relaterad bild
Bilden är lånad från lararforbundet.se
2018-09-23
17:32:14

Barnen, dessa barn

Nu ska jag summerar veckan. Den har varit riktigt bra. Jag har hittat balans i tillvaron. 
Jag har haft barnen hemma och mannen min på Fuerteventura (Playitas resort) 
Träningsmässigt blir det alltid lugnare när barnen är här. Då ligger den mentala inställningen på att all träning som blir av är bra och nu har det hänt grejer.

Min son har fått en motor och vilja att göra grejer. Så när jag ser tillbaka i kalendern så ser jag att det bara är måndag och tisdag där ingen aktivitet är loggad. 
Vi har både simmar och styrketränat denna veckan. 
Jag har fått in två löppass ett på 7 km km ett på 8,6 km och lite hemmafys på vardagsrumsgolvet. 
Jag springer på känslan nu och i tisdags skulle känslan vara att det skulle kännas jobbigt men uthärdligt. Idag skulle det kännas gött, att i det tempot jag höll skulle jag kunna springa hur långt som helst och det klarade jag. Benen var lite stumma efter en massa kånkande på ved men det gick snabbt över. Det kändes otroligt lätt idag. 
Klockan är oviktig just nu, jag behöver bara komma igång och få en kontinuitet i träningen. Det känns otroligt skönt, den följer liksom bara med för att jag vill se hur rundan ser ut på kartan. 
Strax över 2 kubik. Kommer värma gött i vinter.

Pigga, pigga ben

Vägen förbi skjutbanan, en av favoritvägarna in i skogen.

Det gick smidigare än vad jag trodde att tömma. Fick hoppa i den till vänster för att få ut klabbarna när det gick under hälften :-P


2018-09-14
21:44:03

#nyamål

Alltså wow vilket år detta kommer bli rent idrottsligt. Jag har bestämt mig för att köra Stockholm maraton, och inte nog med det, jag får Emma med mig som sällskap 😃 inte bara är hon en god vän hon har gjort det här loppet två gånger innan så det finns en massa erfarenhet. 

Ikväll var vi ute och cyklade mtb. Det blev direkt efter jobbet. De (Patrik, Emma och Elin) stod bokstavligen redo och väntade på vägen.  Så det vara bara för mig att cykla hem, slänga i mig lite att käka och sen byta om. Det blev en tur i Övrabyskogarna och sen vidare över Korslycke och Ekaryd, vidare mot Torsås. Där stannade vi till vid en slinga där vi både kört mtb och orienterat förr. Det är lite knixigt upp och ner med en del stenar och rötter. Det märktes ganska snabbt att jag cyklar en del mtb nu för det blev inte alls så besvärligt  som jag minns det.
Det märktes att jag haft en lugn vecka. Jag har varit förkyld och då har det bara blivit elcykelpendlingen till och från jobbet och någon promenad. Det var riktigt pigga ben, de svarade direkt så fort jag tryckte till. Det var häftigt. Jag älskar den känslan.