Det nya goda livet

2012-04-29
22:56:44

Min travare kan inte trava, bara galoppera....intressant

Jo men faktiskt, ikväll när jag tog ut Maja så spratt fortfarande vårkänslorna i henne och vad är inte bättre än att utnyttja läget och då träna galoppfattning med Maja och ikväll blev jag väldigt nöjd för jag kunde galoppera bra i båda varven. Nu kan jag liksom jobba henne i båda varven i galopp. Tjoho!!! Så vi galopperade på stor volt, liten volt, bröta av bytte varv och härjade. Men tills lut fick man inse att hästen var trött även om hon vägrade att visa det. Min kämpe!

PÖZZ
2012-04-29
15:04:06

kul tävling

Idag har det varit vårhopp på Torsås Ryttare. Jag har inte tävlat själv men hjälpt till på framhoppningen och det var nog så lärorikt. Jag blir förundrad varje gång hur jäkla bra vi samarbetar på sådana här arrangemang. Ska se om
Jag kan hoppa hösthoppet i höst. Nästa mål för oss är P&J i Jämjö om lite drygt en månad. Då hoppas jag Majas brunst är över och förbi.


PÖZZ


2012-04-25
22:48:33

Kanonpass

Ikväll red vi ett superpass. Jag hade dock inte med mig Maja då jag tycker hon är lustig nu när hon brunstar och inte lyssnar ordentligt.
Fick rida Musse istället *yes* Ikväll jobbade vi mycket med vikten och att få hösten dit vi vill med hjälp av vikten. Efter framskrittning började vi trava, där arbetade vi med att korta steget och öka med hjälp av vikten och att inte släppa kontakten med munnen utan korta genom att spänna magen och länga med hjälp av sätet.

Därefter red vi små serpentiner från spåret in mot mitten och ut igen i små fina bågar med hjälp av vikten i båda varven. Jobbigt men roligt och nyttigt, dessa övningarna ska helt klart göras med Maja och Nettan hade också behövt dessa.

Sen blev det volter där vi minskade och ökade storleken i båda varven och därefter galopp. Ut på fyrkantspåret i samma tempo och form. Sen gick vi in på mittvolten och korrigerade oss lite. Jag är helt slut :-) jag tänker definitivt köra detta passet med Maka nästa gång vi rider.

PÖZZ