Det nya goda livet

2011-08-31
21:47:39

Läxa!

Maja kunde ju som sagt inte följa med i måndags till ridlektionen men då fick hon göra samma uppgift idag som jag gjorde på lille Konrad då.

Efter uppvärmning i skritt och trav gjordes denna

Trava runt och på kortsidorna gör volt, böjd. På långsidorna ska hästen trampa på lite mer men inte springa fortare, inte mycket iallafall. Jag gjorde misstaget i måndags att låta Konrad "slänga" iväg lite med benen men det förstod jag sen när han inte gjorde det vilken effekt det gav. Ett betydligt mer energiskt steg. På volten då givetvis något kortare. Detta fixade Maja galant

Efter avslutad övning, lite skritt och trav gick vi på nästa:


Framdelsvändningar på medellinjen i skritt. Här vågade jag faktiskt inte riktigt tro på min lilla häst men hon gjorde övningen fantastiskt bra för att vara första gången. Hon var dock något motvillig att flytta undan från vänster skänkel så det får vi helt klart jobba på.

Efter denna övningen sträckte vi ut i ett par varv galopp i vänster varv innan vi gick på nästa övning:


Skänkelvikning på medellinjen först i skritt och sen trav. I skritt gick det bra om än att Maja var VÄLDIGT motvillig i att flytta undan från vänstra skänkeln men efter ett på gånger så gick det faktiskt. Även här travar man tillbaka, kan göra några skänkelvikningar längst långsidorna med.

Sen kommer vi i trav *hehe* Maja kan ibland verka helt skänkeldöv för att som i denna stunden vara superkänslig fast i hennes huvud ville hon ju inte att skänkeln skulle betyda flytta undan utan hon ville ju öka farten :-P Hon lyckades åt höger iallafall och några steg åt vänster men hon ville inte gärna lyssna så jag kommer helt klart ta hjälp av min ridlärare där.

Jag blev helt fachinerad av hur bra det gick att rida henne på ett fast bett. Jag trodde hon skulle bli jättestark men det var inga problem alls. Kanske är det därför hon alltid kört upp huvudet. jag kände mig iallafall betydligt mjukare i handet ikväll. Ska bli kul att nu ÄNTLIGEN få tiden till att träna ordentligt och inte bara lite då, lite då!

PÖZZ
2011-08-31
11:06:02

Längar!

Oh vad jag längtar till helgen!!! inte bara för att jag ska till JKPG och hälsa på världens bästa syster men jag ska till Växjö eller närmare bestämt Rottne och hämta min transport *jippi* Den är fin, lite sliten men vad kan man förvänta sig av en -88

Fick lite beslutsångest dock. Har hittat ett släp i Nässjö som var i samma skick men lite finare för golvet var nybytt och sånt. Då var den givetvis dyrare, men tanken som slår en är ju om man gjort rätt. Men så är det alltid när jag köpt något. Beslutsångest in i det sista.
2011-08-30
20:06:43

HURRA ÄNTLIGEN!!

Nu är det bestämt. Det blir transporten i Rottne, en välvårdad från 88 :-) men det duger gott när jag bara ska till Torsås och tillbaka. Så skönt att kunna transportträna Maja när jag vill, inte vara rädd att någon annans grejer går sönder. Kunna åka till ridhuset när andan faller på och tiden finns. UNDERBART jag är så himmlans  glad *TJOHO*


Nu kan jag lugnt spara tills det bli dags för något bättre (när Ida börjar tävla, om hon vill) På tal om Ida, vi var på Bosjöklosters jaktmässa i Söndags och där fick barnen givetvis varsin ridhjälm.
Gustav en blå och Ida en rosa (givetvis) De kommer helt klart vara snyggast på ridlekis framöver :-P


Snyggohjälm, Gustav har samma modell fast mörkblå och tyvärr utan tryck.