Det nya goda livet

2017-03-29
21:41:51

haha in-your-face

Den spontana reaktionen som dyker upp i huvudet på mig är från en show med Johan Glans där han utbrister med rejäl självironi "Jag är så mogen"
Den tanken infann sig i huvudet på mig ikväll för min nivå sjönk något så fruktansvärt lågt men det kändes så fantastiskt bra och det gör det fortfarande. Så läs detta inlägg med glimten i ögat, jag har inte tagit mig själv på allvar någonstans här så jag ber dig att inte göra det heller :-)

Jo lilla simhallen i Söderåkra där brukar vara det vanliga folket men ikväll var det jag och tre heeelt nya simmare för mig. Två av dem, erkände sig som nybörjare men de var och "tjuvtränade" de brukade normalt sett köra i Rödeby och hade sina tränare där. Tydligen hade vi gemensamma bekanta som hade föranlett att de hamnade i Söderåkra-bassängen. Den tredje då? En man jag aldrig sett förr heller då. Kom insvassande såg ut som upplockad från någon australiensisk strand med solbrännan på topp, axellångt hår och såg ut som att han skulle kunna brotta ner en haj eller något. Lite lätt arrogant så där, du vet, hade lite problem med att hälsa och så där så vi vanliga dödliga annars gör med varandra. Men simmar kunde han och han störde ingen.
Men vi (jag och mina newbie-kompisar brydde väl oss inte så mycket om det utan körde vårt race. Så hur kunde då min nivå sjunka så ofantligt lågt? Jo, för någonstans längst vägen så vaknade tävlingsdjälvulen i mig plötsligt, den som legat i dvala sen mini-trit i somras, typ. Inte så jag märkte var och när riktigt men mot slutet av mitt pass skulle jag lägga en 600 m i ett sträck med dolme och paddlar och vad händer? Något som jag inte upplevt NÅGONSIN vad jag kan minnas, jag v-a-r-v-a-r surfaren. Jag simmar inte bara förbi utan v-a-r-v-a-d-e honom. Skittramsigt av mig JAG-VET!!! Det var väl egentligen inte så konstigt eftersom surfaren blandade bröstsim och crawl men mitt ego fick en sån kick och min tävlingsdjävul blev så tillfredsställd så den kröp ner och lämnade en varm känsla i magen på mig. Ikväll fick jag vara bäst, jag fick känna hur allt slit lönat sig, både över att faktiskt kunna v-a-r-v-a någon men även när jag såg mina newbie-kompisar (nu kan ni ta mig på lite allvar igen) så insåg jag. Där var jag en gång, slet med mina 25:or, testade att voltvända och fick hela näsan full med vatten, stod på gränsen mot det djupa och tränade dyk, och ligga i streamline, fråga de som var bättre än mig själv "hur gör du?" De frågade över mitt vattenläge. Jag hjälpte till så gott jag kunde och jag hoppas jag bidrog med något bra. Det var himla roligt i alla fall.
Ett härligt pass fick jag till dessutom
200 insim
6x50 10 sek vila (attans att jag glömde klockan hemma, det kändes starkt idag)
6x50 med dolme
4x100 med paddlar
4x100 med dolme
600 m med paddlar + dolme
200 m avbad
2017-03-25
19:40:11

Ännu en vecka

Skriv inläggstext 

Årliga inbjudan Korpen Åseda gör en alltid lika glad. Om inget oförutsett händer eller vädret spelar oss ett ordentligt spratt så kommer jag vara där. I år siktar jag på hela trippeln
Första lite längre rundan i torsdags, 82 km bjöd det på. Uppför och motvind och hemåt det motsatta. Solen sken och det var fantastiska 10-12 grader
Hjärtat mitt trampar för barncancerfonden
Årets Rynkeby-deras är här
Jag trampade också på för barnen idag
2017-03-19
18:03:03

Härlig helg

Det har börjat hända saker i mig, det går upp och ner men dalarna blir grundare och grundare. Jag har funnit många nycklar för att hitta sätt att varva ner och styra om negativa tankar. Fokus på det positiva och framför allt det som jag kan påverka. Finns ingen mening att grubbla och fundera på det som inte är mitt problem att lösa eller det som är som det är.

Det har varit en skön träningshelg i alla fall. I lördags ett lite lugnare simpass som landade på totalt 1100 m, Idag, söndag, blev det 90 spinning med Team Rynkeby och betydligt högre puls. Träningen hjälper hjärnan att varva ner och tänka klart.

 
 
 
Vilken lyx vi har med promenadavstånd till bassängen
 
Teamklädd till träningen idag, här kan ingen stilpolis komma och klaga ;-)