Det nya goda livet

2013-02-28
22:25:13

Blä

Ikväll hade vi inget flow alls. Jag skulle nöjt mig med att bara skritta för då var hon jättefin men när jag började trava så ville hon bara rusa på. Det märktes att hon stått några dagar.

Vi red mycket vägar, volter, snett igenom, serpentiner och dyl men hon var helt knäpp idag och jag trött så det var ingen bra kombination. Galoppfattningarna däremot gick toppen. Det kommer jag ta med mig från kvällens pass som det positiva. Det var tretakts galopp till och med :-) resten får vi la jobba på. På lördag blir det skogstur iallafall om Ida följer med en lugn men annars spettar vi nog på lite. Idag tog jag av snöbrodden för nu har jag bestämt att det är vår och endast gräsbrodd och dyl är tillåtet ;-)

2013-02-24
20:30:00

Hästhelg

Så mycket härlig tid i stallet det blivit denna helgen, det hjälper min trasiga själ och mitt krossade hjärta att läka lite.
Igår red jag Maja på åkern, tanken var tempoväxlingar i alla gångarter men jag frångick den planen lite i början gör Maja var såååå pigg, så vi fick börja i en annan ända och det fick bli att träna på galoppen istället :-) Maja börjar komma igång riktigt bra nu efter vinteruppehållet och jag kunde sitta och jobba henne i galoppen. Nu längtar jag tills det blir barmark och vi kan träna ordentligt på gräs. Hon kommer bli så snygg <3

Igårkväll var det årsmöte med Torsås Ryttare, nu är man suppleant i styrelsen och klubbens privatryttar-representant tillsammans med Jessica :-) var ju lite fest efteråt så det blev sent (och nyktert) och hur kul som helst. Vilket sång-gäng, ska fixa sånghäften till nästa gång.

Idag blev det Qvintus tur, ryttarna var inte hemma så jag longerade honom och tränade fattningar i både trav och galopp. Sen mös vi i stallet en lång stund med rykt och mankli :-)
Imorgon ska jag försöka hinna med båda för på tisdag blir det ingen ridning och kanske ingen på onsdag heller eftersom jag går på gymmet då.