Det nya goda livet

2011-04-30
20:39:46

Tränat upp en nivå

Idag testade jag mig själv och Maja på ett mini-distanslopp. Vi red en mil i trav och galopp...och vilken mil. Skulle vi ha ridit tävling hade vi nog fått pulsa om sju tusen gånger om det hade varit tillåtet :-)

Maja tyckte ju att ut och springa i skogen var TOPPEN och fort skulle det gå :-) typ:

Att ge och ta, ge och ta var liksom inget alternativ, hons tuntade blankt i mina hjälper
Det tog ca 5-6 km då jag tappade stigbygeln för att inse vad jag skulle göra. Ställa, ställa höger, ställa vänster ställa rakt, och när hon var på gång att börja rusa igen var det bara att börja ställa igen. Jag kommer helt klart göra om ritten nästa helg och då redan från börja ställa för att se vad det ger för resultat.
Väl tillbaka i stallet blev det vatten och äpplen och en lååång mys-stund

För trots den explosiva ritten så slutade den med ett bra resultat eftersom jag
1. Löste problemet med hennes rusande
2. Maja lugnade ner sig väldigt bra efter ritten vilket b
ehövs i distansritt.
Imorgon kommer det bli en lång skrittpromenad

Vid ridhuset sommaren 2010
2011-04-29
17:10:02

3 dagar

Idag blev det ridning i paddocken. Maja har fått ofrivillig vila i tre dagar så man kan ju lätt säga att hon var pigg idag. När jag först longerade henne kändes det som om hon stått och slöat till i hagen. Fanns bara en växel, nästa gång ska jag ha en pekpinne i handen och se om man kan få någon skillnad.
När jag väl satt upp och hade ridit igång henne lite och det var dags för galoppfattningen då vakande hon verkligen till. Vänster varv gick fantastiskt bra men höger var det bara race i huvudet på henne, jag skulle (med facit i handen) longerat henne mer.
Imorgon ska va testa på lite minidistans. Vi har en toppenrunda (den som jag och Filippa undersökte) ska bli spännande att se hur hon reagerar på att trava och galoppera så långt. Sen blir det skritt på Söndag för att få vila Måndag. Tisdag ska jag träna för instruktör och det känner jag VERKLIGEN att jag är i behov av nu.

Pözz <3
2011-04-25
22:51:19

Yes ett steg till

Idag var jag och Filippa ute med damerna och letade nya ridvägar och fann en fantastisk runda. Nu kan träningen inför Simlångsritten börja :-) Hoppas bara att inte jobbet sätter käppar i hjulet för hur eller hur så måste det tyvärr gå före.

I alla fall hade vi en fantastisk tur och när vi kom till Fulvik ville jag testa lite galopp i hagen där. Först trodde jag det skulle gå åt skogen för hon jagade upp sig helt och hållet. Det berodde nog mest på att Filippa och Dansa befann sig i andra änden av hagen. Så när jag red över dit slappnade hon av en aning, jag började jobba på en volt och la S genom volten, gjorde åttor och serpentiner tills hon kom ner på jorden. Då la jag första galoppfattning, det gick jättera. La ett par vi varje varv och bytte mellan varven och jag kunde göra volten större. Detta har jag inte kunnat göra med henne innan hon har alltid genat och gjort volten så liten så hon nästan har snurrat på fläcken och stressat stressat upp sig. Nu kunde jag galoppera, sakta av och hon lugnade sig ganska snabbt.
Nu är det dags att ta hit Camilla och få lite hjälp med träningen. Nästa mål är att kunna få en lugn samlad galopp ute på väg. Jag ska prova att rida den rundan vi red idag själv och se om hon eldar upp sig lika mycket när hon är själv eller om det beror på att Dansa var med.