Det nya goda livet

2017-11-26
11:26:57

Söderhamn

Nu sitter jag i bilen på väg hem från Söderhamn. Det har varit en toppenhelg, fått träffa familjen däruppe och vänner. 

I lördags blev det simning tillsammans med kompisar jag körde känna i somras. Patrik snickrade ihop ett pass till oss. För mig såg det ut så här: 
200 m insim
6x50 m ss, starttid 1:05
6x50 m dolme, st 1:00
200 m teknik
9x100 m starttid 2:10 (nytt pb 1:55) 
200 m avbad

Ja, nytt pb på 100-ringarna. Det kändes gött, det är sånt som händer när man jämt och ständigt tränar med folk som är bättre. De negativa tankarna höll på att slå klorna i mig... tankar som "varför är jag alltid sämst?" Eller "det här är ju ingen idé, jag blir ju inte bättre" 
Jag tryckte bort de tankarna och fokuserade på att man blir faktiskt bättre när man tränar med dem som är bättre. Att då slänga en blick på klockan och se förbättringarna man gjorde så blev det ännu lättare. Jag hade plockat ner ytterligare 5 sek på hundringarna. Det var toppen. Det var en fin simhall de har där uppe.
På eftermiddagen blev ett löppass, jag Patrik och Patriks systerson stack iväg. Fantastiska stigar och vägar. Lite tråkigt var bara att när jag försökte trycka på så snörade det ihop sig i luftrören och det kändes som jag inte fick ner syret i kroppen. Jag kunde springa på en viss intensitet men så fort jag försökte trycka på så drog det ihop sig. Jag vet inte riktigt vad det berodde på. Jag har sprungit och åkt skidor i betydligt fler minusgrader så jag är inte jätte orolig. Kanske har jag bara dåligt flås just nu. Det märker vi framöver. För nu ska det springas mer :) jag njuter och bara älskar att vara ute och springa. 
Jag fick ihop 7,5 km på den rundan. Patrik och Wille avslutade med lite intervaller. 
Lördagkvällen avslutades med en promenad till goda vänner, fram och tillbaka. 

Tråkigt att behöva åka ifrån dem. Kommer bli desto roligare att ses igen :)  (null)


2017-11-22
05:45:58

Slasklöpning och rehab

Igår blev det en löparrunda. Strax under 8 km i ett tempo som landade på 6:12km/min. Ingen tid att skryta med och det var faktiskt meningen också. 
Jag ligger i startgroparna att komma igång med löpningen igen. Jag har vid mer än ett tillfälle i höst känt av mina knän, har det inte varit det ena så har det varit det andra. Jag har då fått avbryta löpträningen. Jag har under en tid kört rehabträning för knäna, det är övningar som jag fick för längesen när jag var ordentligt skadad i ett knä som då hjälpte mig stärka upp dem.  Sen har jag stått på balansbrädan också. Detta har gett resultat, att springa nästan 8 km utan att få ont i knäna är en seger. Det är en utveckling som går framåt. 
Igår bara njöt jag av rundan, den var mörkt ute, en vacker månskära på himlen och bra musik i öronen. 
Jag springer inte alltid med musik men ibland är det skönt att ha den där. Bra låtar som ger en extra energikick och boostar humöret :) 
(null)

2017-11-20
22:10:20

Söndag och måndag

Igår blev det simning i Karlskrona för gamle simtränaren. Riktigt roligt, han kör skiten ur oss som vanligt ;) 
Ett pass som landade på 2700 meter för min del. Passet såg ut enligt följande: 

200 insim 

6x50 ss fart 1-3

6x50 dolme fart 1-3

4x200 m ss

4x100 ss fart 3-3-4-5

2x50 löst

4x25 skovlingsteknik

4x25 benteknik

4x25 skovlingsteknik

4x25 benteknik

4x25 maxfart

200 avbad


Väl hemma blev det att ladda om med lite mat, sen bar det av till Torsås och träning med orienteringsgänget. Vi hade lite tidsbrist så viskippade  utetröningen denna gången men inne i sporthallen blev det riktigt roligt. Vi testade på yoga. Hej och hå vad jobbigt det var och så nyttigt för stela lår efter dagen i Svartbäcksmåla. 


Idag måndag stod simning åter på programmet. Jag fick en ordentlig nytändning igår :) 

Idag blev det 2600 m fördelat på 

200 insim 

6x50 ss st 1:05

6x50 dolme st 1:05

4x200 ss 

4x200 dolme

200 avbad 


Jag ville kalla det slask-pass, inget fokus på prestation eller så och jag tappade räkningen mer än en gång så jag simmade några meter extra ;) men då jag hade fokus på tekniken så tyckte Patrik att det inte var ett slask-pass. Yeah, yeah skönt var det i alla fall och ganska fort gick det också. Simningen köns jäkligt bra nu.  (null)

Så här mycket plats var det inte när vi kom men jäkla vad bra vi har det i vår lilla bassäng.