Det nya goda livet

2017-10-30
06:53:25

Stadsorientring

(null)

Igår blev det "stads"orientering i mörker i lilla Söderåkra. Detta är ett träningspass jag sett framemot länge. På med pannlampan och iväg. Jag såg den köra detta passet förra året men kunde inte vara med då så i år var jag väldigt motiverad :) 
Eftersom jag kunde terrängen så var vägvalet viktigare än kartan. Jag kunde snabbt läsa ut vart jag skulle och sedan var det att fundera på hur jag skulle springa. Det var lite sega ben,  jag var (och är fortfarande) rejält täppt i näsan så det var bara att anpassa tempot. Men. Den friska luften var som balsam för bihålorna. Men jag lyckades ändå skrapa ihop 8,8 km, det är jag mycket nöjd med.

Vi var med hela familjen igår och barnen var tuffa och gav sig ut på egna slingor. Så vi försvann allihop åt olika håll. 

Efter orienteringen stack vi iväg till Torsås för inomhusträning. Maria hade planerat upp ett riktigt roligt pass. Först leken kinesiska muren som uppvärmning. Därefter styrkeövningar på matta med antingen en vikt eller stav i händerna. En del nya roliga övningar. Efter det  avslutade vi med lite löpskolning. Bra både för mig och barnen, ja för allihop egentligen men barnen och lite exempelvis har ännu större utvecklingspotential.


2017-10-27
21:39:27

Nya gränser

(null)

Vem kan stå emot frågan om man vill simma när det står mellan det och dammsuga. Tack för räddningen Emma <3  Det har varit studiedag på jobbet idag och bitvis har det varit alldeles för mycket stillasittande för min del så jag har inte slösat överdrivet med energin och det kändes på kvällens pass. det kändes lätt från början. Ikväll simmade jag utan klockan. Gick på känslan och tänkte på tekniken vilket jag märkte fungerade super ikväll. Dagens pass blev:
200 m insim
6x50 ss
6x50 dolme
10x200 m 2x(200m ss, 200m paddlar, 200m dolme, 200m dolme +paddlar, 200m fenor) 
10x100 m 2x( 100m ss, 100m paddlar, 100m dolme, 100 m dolme + paddlar, 100m fenor) 
200 m avbad 
Nu är jag trött, detta lär kännas imorgon :) 
2017-10-26
21:26:38

Vuxenpoäng


Igår fick jag ett ensam-pass i simhallen. Patrik vaktade på att anmäla gruppen til Vätternrundan. Perfekt tid fick de, 05:20 :) jag säger dem för jag ska inte köra. 
Just nu är det en massa andra saker som jag behöver lägga pengarna på så jag skippar nästa års vätternrunda. Jag fick en sån fantastisk runda i år så den kan jag leva på ett tag till. Jag har ju andra planer inför bästa år dessutom så jag ska nog hålla mig sysselsatt. 

Ikväll fick jag en superskönt joggingrunda. Knäna höll hela vägen runt. Var bara en kort, kort period det började värka lite och jag trodde jag skulle behöva stanna, Men det gick över som väl var. 6 km in på kontot. Vill springa mer, herre jösses vad det boostar välmåendet. Skallen rensas och kroppen slappnar av. 

Jag började dessutom fundera ikväll NÄR mina knän pch vader började krångla... och det var efter att jag slutade med styrketräningen. Så det kommer jag också implementera i träningen igen så jag slipper en massa onödiga skador. (null)

(null)