Det nya goda livet

2012-03-29
20:37:34

Sov gott Kila <3

Igår somnade min älskade lilla hund in. Kom till mig -03 som en stirrig omplaceringshund på 10 månader. Världens bästa hund, totalt galen ibland men vem är inte det. Nu hade hon så ont att det inte gick längre. Kila har bott hos mina föräldrar sen Gustav föddes. Det blev för mycket oljud men hon har alltid älskat barnen, sen hon flyttade dit har hon alltid hälsat på dem först.

Och nu hittar jag inte några fina bilder på henne givetvis, alla ligger på en extern hårddsik som jag inte behärskar.

Sov gott min älskade lilla hund! Så saknad!!
2012-03-29
12:25:37

Maja "Raketen" Daro

Jupp kärt barn har många namn. Detta smeknamn fick damen då hon igår på lektion efter att ha galopperat superduper bra på volten bara kopplade greppet och drog genom manegen så spånet yrde när vi skulle galoppera på spåret och det var någon blandning av först racergalopp för att sedan gå över till travartrav som är såååå bekvämt....inte!

Mina stackars gruppmedlemmar kunde bara titta på och hoppas på att inte komma ivägen för "Raketen" när hon drog fram och Jeanette som står där mitt i ridhuset. Man kan liksom bara volta in och köra runt tills hon saktar av. Usch vad jag skämdes, läser någon så FÖRLÅT. Jag lovar att träna bort detta på henne så ingen behöver få en klump i magen när vi kliver in och så lovar jag att varje g¨nge Jeanette yttra orden "Följ fyrkanten" när vi galopperar så lovar jag att innan jag fått kontrolol på detta så kommer jag att sakta av och trava på innespåret eller helt enkelt göra halt. För igår fanns inte bromsen där den skulle.

Målet med träningen framöver är att:
Ta kommandot i galoppen, kunna galopppera på rakt spår och kunna reglera farten.

Träningstips mottages tacksamt :-)PÖZZ på er!!
2012-03-19
21:16:04

Vind och åter vind

Jupp idag gick vi igenom närmare ett års väder på drygt en kvart. från solsken till hårdvind som medförde regn och gav en åskknall för att sedan börja hagla som övergick i snö sen drog molnen bort och solen kröp fram men den kalla vinden har hållt i sig. Blev ingen ridning idag men hade någon filmat mig så hade jag nog sett ut som en fågelholk när jag såg min transport. Den hade nämligt gjort en 180 graders vändning. Jag insåg när jag kom närmre att jag hade dragit åt handbromsen men inte tillräckligt (uppenbarligen) så nu är den åtdragen rejält och klossar vid hjulen, inga mer chanser här nu :-)

Tyvärr ingen ridning idag, ställde mig och ryktade av henne istället och myste.

Min stackars medryttare lär jag inte se på ett tag heller. Den stackaren tränade i söndags och lyckades då slita av ett korsband... och så säger de att ridning är farligt. Iallafall är det 6-8 veckors läketid och sen rehab så han lär la vara tillbaka i sadeln framåt sommaren.... Nä men förhoppningsvis läker han bra.


PÖZZ PÖZZ