Det nya goda livet

2012-01-30
20:24:03

inget som man tänkt sig

Igår var det bara inte meningen att jag skulle komma iväg till ridhuset! På dagen upptäckte jag att ridhuset var bokat. När jag sedan skulle åka upp på kvällen var inte transporten i ordning... (efter att haft den utlånad) så när jag väl hade fått i ordning den var klockan så mycket och jag alldeles för trött för hoppträning. Så det blev att skritta hemma i mörkret lite. Men först var Maja tvungen att trassla in sig i något. Hon fastnade med schabraket i dörren. Hur hon nu lyckades med det. Jag gjorde inget som jag inte brukade göra men av någon anledning gick hon närmre dörren än hon brukar. Som väl e gick bara schbraket sönder och inte min lilla älskling. Känner mig som världens sämsta hästägare när sånt här händer :'-(

Satsar mot helgen på hoppträning. Måste ju känna på 70 och 90 cm när det nu är det jag ska tävla i :-P

PÖZZ!!
2012-01-26
22:42:34

Spökande nerver

Jag har så svårt att släppa det här med hoppningen. Jag vill bara upp till ridhuset med Maja testa så att det funkar (likabra som det gjort tidigare) så man kan börja fokusera på det man ska!!

Har insett att ska jag få detta att funka så behöver matte komma lite iform också...hästens fysik är det inget större fel på men min. Var på Zumba ikväll riktigt roligt! Jag skulle gärna utöka med ett styrkepass till också. Jag får väl lägga mig och göra lite armhävningar här hemma men gymet ÄR roligt!!
Barnen gillar ju att var där, kanske skulle ta en tur på Lördag morgon när gubben ändå sitter i båten och jagar stackars små änder. Inte nog med att de fryser de stackars så fåglarna, det måste sitta galningar på en holme och skjuta efter dem också....

Pözz
2012-01-26
17:47:15

Hopp hopp

Igår hade vi hoppning och Jeanette försökte övertyga mig om att det inte är någon skillnad att hoppa i dressyrsadel... det kan jag tala om att det är det visst!! Jag har ett litet dilemma när jag hoppar och det är att jag i ofta lutar mig framåt och då tappar balansen. Igår gjorde jag allt för att sträcka upp mig och tänka på det Nils sa om hur jag skulle fördela vikten...mmm... fick ju bakvalvet på sadeln i rumpan då så jag "puttades" framåt. Så även om det kanske bara är psykiskt så sitter det i så fall j-vligt djupt hos mig :-)
 

Jag tappade lite självförtroendet för om jag verkligen fixar 90 hoppningen på Gamleby. Men jag har pratat med Jeanette och jag ska åka upp med Maja i helgen och hoppa lite och känna på lite höjd och ser hur vi reagerar. Jag tar mitt beslut efter det. Hade varit så jäkla roligt om vi hade fixat 90 cm då hade jag kunnat ut och tävla på riktigt.

Jag tar tipsen åt mig, någon mer som vill hjälpa mig är varmt välkommen med tips!

PÖZZ!!