Det nya goda livet

2015-09-28
20:26:03

Jag Hatälskar spinning

Ja, vad ska man säga... Men ska Halvvättern köras till våren så är det bara att bita ihop. Jag behöver träningen. 
Masade mig iväg till gymmet ikväll och ett rött spinningpass, dvs intensivt.... Kohkokashoo... Kändes såååå lockande 
Jag tycker egentligen spinning är väldigt oinspirerande för att uttrycka det. Torkande färg är egentligen mer inspirerande att glo på men med en sån toppen instruktör som kvällens pass bjöd på så kunde till och med min motivation  öka. Så jag fick mig en knäpp på näsan där. Riktigt roligt var det till och med och jobbigt, det bränner gött i låren nu. 
Om jag ska gå på något spinningpass i vinter så kommer jag fortsätta på detta. 
Så ja, jag kommer nog kunna stå ut med lite spinning i vinter även om jag i vanliga fall skulle göra allt i min makt för att undvika denna träning. 


2015-09-26
20:40:15

Terapi

Idag runt lunch kände jag mig nästan sjuk. Frusen och trött, trots att jag satt i solen och va påpälsad med både fleece och dunväst...
Efter lite siesta satte jag igång med lite trädgårdsarbete och det fick mig helt klart att må bättre redan där. Så jag bestämde mig för att snöra på mig löparskorna och ge mig iväg en runda... Jag var helt slut i skallen märkte jag för kag fick den där känslan av att benen bara malde på medan skallen pysslade med annat . Bestämde mig för att inte kolla på pulsklockan utan bara låta benen rullar på i det tempo de ville. Jag landade på helt ok, 29:20, 5:50 i snitt. Trodde jag skulle orka ett 6-6:30 tempo idag men det gick betydligt bättre. Jag är nöjd efter att inte ha sprungit på ganska länge. Men så bra jag mådde efteråt 😊 batterierna laddade och humöret på topp. 


2015-09-24
22:09:50

Motion på jobbet

Jag kan i alla fall inte säga att jag har ett stillasittande yrke. 
Jag och ett gäng på jobbet är med i utmaningen tappatrampet www.tappa.se
Hoppas på att vinna mig en resa :-) 

Jag går i emellan 8000-9000 steg på en dag. De dagar jag har musik i musiksalen som ligger på andra sidan skolan och på det ett besök i matsalen som innebär en promenad tillbaka till klassrummet och sedan tillbaka till samma byggnad som matsalen då går jag till och med 10 000 lätt på en arbetsdag. En lite tröst nu när jag denna veckan kunnat träna väldigt lite pga av kvällsarbete i form av utbildning och två föräldramöten. Ett för mina barn och ett för mina elever. 
Imorgon blir det att cykla till jobbet. Underbart med studiedag och halvdag som komp för utbildningen vi läser kvällstid.