Det nya goda livet

2012-06-29
22:13:42

Knäppohäst

Trots full brunst så sparkar hon mot den stackars hingsten :-( Vi har kollat henne och allting är helt okej. Ägg på gång och inget konstigt i äggledarna. Bara att inse att funkar inte morgondagens försök så får det bli semin om jag vill ha ett föl på henne... och då får jag ta fram sparbössan och börja fylla den för det kostar ju något mer än vad denna betäckningen skulle gjort...
2012-06-27
23:30:44

Ut i skogen

Idag tog vi en skogstur jag och Maja, hon tyckte jag var SKTIJOBBIG som hade förhållning i handen och samtidigt drev med skänklarna. Målet är att hon ska få ett större steg, I början ruskade hon mest på huvudet men efter att vi galopperat en sväng kom hon ner på jorden och kom i fin form. Vi tränade lite skänkelvikningar över skogsvägen och och övergångar mellan skritt och trav. Hon brunstar ju, men trots det var hon noll intresserad av Curbitz igår :-( Så imorgon har jag fått tid på ATG kliniken i kalmar för ett ultraljud på henne. Jag hoppas verkligen att de hittar ett ägg som är på G och att det inte är något fel på henne, men hennes beteende mot hingsten har minst sagt varit konstigt :-(

Få välkomna Strimman från Torsås Ryttare tull Gunnarstorp. Han ska gå här på sommarbete och bara ha det gött i fyra veckor nu. Sen ska Maria skritta igång honom innan höstterminen drar igång.

PÖZZ
2012-06-26
21:30:40

Min Maja <3

Så duktig min tjej är. Red det planerade dressyrpasset häromdagen. Maja blev lite fundersam över min nya ridstil men jag ska markarbetet på det sättet. Ska köpa hem gräsbroddar nu så hon slipper spänna sig och vara nervös för att halka i gräset när vi galoppera. Idag red vi på en äng hemma och just i galoppen så halkade hon till med bakbenen, skitläskigt. Nä nu ska broddarna på innan det blir något mer arbete på gräs.
 
Imorgon ringer jag ATG kliniken. Jag är seriöst orolig för min lilla tjej <3 Hon visade supertydlig brunst nere i vårt stall, så jag ringde Kerstin och Maja fick då hälsa på Curbitz igen men när hon träffade honom hände ingenting... Det är precis som något säger ifrån att hon inte ska betäckas *orolig* så det blir in och göra ett ultraljud på henne.
 
PÖZZ