Det nya goda livet

2016-04-30
15:50:13

The more the merrier

Härligt runda idag, nu har jag pushat på med en mil till och fick verkligen träna på skillnaden att köra ensam och i grupp. 
Jag började med att köra lite mer än 3  mil själv upp mot Halltorp. Sen anslöt jag mig med Maria och en trevlig ny bekantskap som heter Sara i Söderåkra. Och vi körde ytterligare 4 mil ihop, innan jag svängde av hemåt och vi avslutade med en varsin mil på skilda håll. Vi körde över Övraby, Strömby, Gullabo och Torsås. 
Jag min klant hade ju missbedömt min egna lilla runda först så sen som jag blev kände jag inte för att stanna och käka något, så vägen ut till gullbo blev lite kämpig bitvis, hade vatten i min camelback och bcaa i flaska så jag började tulla på det sistnämnda. Blev 7
mil innan första stoppet i Gullabo och jag stummnade rejält ett tag. I Gullab fick jag i mig mina egna bars och mer bcaa och energin återvände. 
Det va gött att köra ihop från Gullabo tillbaka mot Torsås för vi hade rak motvind så vi växlade ofta så vi inte körde slut. 
I Torsås skildes våra vägar och jag körde vidare över Kvilla tillbaka mot Söderåkra. Hade ett bra tryck i tramperna men jag började könna av nacken sånjag gjorde ett kortare stopp för att mjuka upp den innan jag fortsatte hem. 
Riktigt rolig runda! Behagligt trött nu! 
Härligt sätt att påbörja valborgsfirandet på :) 
2016-04-29
20:45:49

Nybban levererade

Idag blev det en sväng till Nybro, två flugor i en smäll. Jag skulle hämta min elgitarr på Nonnes och samtidigt lämna av lite instrument från jobbet där. Då måste man ju passa på att besöka simhallen. De har inte bara en väldigt bra simbassäng utan fräsch anläggning överhuvudtaget. När jag kom in i simhallen så var det redan fem stycken i frisimsbanan. Vi pratade lite grann och jag kände att det skulle bli lite för trångt att simma där även om de var jättetrevliga och sa att det bara var att hänga på. Så då frågade jag personalen om det var ok om jag simmade i bana tre som tillhörde motionsbanorna men att jag kanske kunde hålla mig vid linan så jag inte störde motionssimmarna. Killen jag pratade med sa att, självklart ordnar vi det. Vad gör han då? Jo han gå fram till motionssimmarna och säga att nu är bana tre stängd så nu är det motionssim endast på bana ett och två. Det betyder att jag fick en helt bana för mig själv. Det kändes mycket bra men det var ett par av motionssimmarna som inte verkade uppskatta detta beslutet eller kunde de helt enkelt inte simma rakt för gång på gång gled ett par övar på min bana. Särskilt en man som såg ut att vara i min ålder.... så att jag fick klämma mig förbi honom och linan ett par gånger . Jag kände att tålamodet började tryta lite och det nådde sin gräns när jag kommer till kaklet och ska voltvända och inte kan det för att han är ivägen. Jag svär då med ansiktet vänt in mot kaklet, kanske lite högre än tänkt. Men när jag vände mig om så måste det haft effekt för jag såg honom röra sig väldigt snabbt över till bana ett. 
Efter ett tag blev det flera kosor i bassä... Jag menar simmare där jag var och i  frisimsbanan var det bara två stycken kvar. Så för att blidka de stackars undanpuffade simmarna i motionsbanorna så slank över den banan och gjorde mina sista 100 m och avbadet där.
Men tack snälla Nybro simsällskap och Actic för det fina bemötande jag fick. Det livade upp eftermiddagen. 

Passet totalt blev 
200m insim

Ben med platta och fenor i intervallerna 
100m
200m
300m
400m

Därefter armar med dolme och paddlar 
400m
300m
200m
100m

200m avbad 

Mycket nöjd. Här ska det spelas gitarr nu!! 
PS Måste ju skryta om min duktiga dotter ikväll med som red sin första felfria runda på 50 cm på Puzzel ikväll <3 DS


2016-04-28
23:02:37

Överkropp

Ikväll bar det av till ViMas igen. Denna gången var det överkroppen som skulle fyndig en omgång.

Det blev 
Chins 3x5 med hjälp
Dips 3x5 kroppsvikt 
Hyperextentions 3x8 med 10kg
Flyers 3x8 10kgs hantlar
Pullover 3x8 15kg
Hängande benlyft 3x5 
Liggande benlyft 3x10 
Fällkniven 3x5 st 10kg
Russia twist 3x10 15 kg 

Passet kändes extra bra ikväll efter att ha suttit länge på ett tråkigt möte.