Det nya goda livet

2010-06-30
23:19:21

Grönt kort

Jaha då var det gröna kortet fixat :-) Var faktiskt inte så nervös som jag trodde jag skulle vara. Kan bero på att jag var helt bedövad av trötthet. Jobbat sen sju för att sedan hjälpa min sambos alzheimerssjuka mormor med några ärenden. Gör så ont att se hur hon glömmer mer och mer. Befara den dagen då hon inte minns oss mer. Det smärtar säkert oss mer än vad det sårar henne.
Iallafall, det praktiska proven gick av bara farten sen var det ju skrivningen men eftersom man fick sitta och slå i TR så kändes det bra. Hade faktiskt bara ett fel så det är jag väldigt nöjd med.

Så nu väntar jag bara på Majas pass så jag kan göra grundvaccineringen sen ska det börja tränas så vi kan börja tävla till nästa vår.
2010-06-27
12:14:00

Uteritt

*hmm* undra hur Maja kommer fungera som distanshäst när hon låter sig påverkas så av andra som jag rider med. Jag och Helena tog et tur på henne och Intrig igår och han blev helfjantig över en vagn med bevattnignsrör. Maja som inte brytt sig märkbart innan blev helknäpp också. Som väl e fick ingen för sig att dra någonstan, de vände men inte mer. Till slut tröttna de Helena och hoppade av Intrig så vi kom förbi.

Fast jag kan vara lugnså fort vi vände hemmåt så gick vi förbi de diverse "farligheter" som de inte brydde sig ett dugg om. Så det handlade nog helt enkelt om test. Jäkla busisar

2010-06-23
19:00:32

No Hands!

Insåg igår under träningen att jag rider Maja mer eller mindre utan några hjälper i handen... Frågan är om jag gör mig själv en björntjänst eller om jag kommit på något bra. Det räcker att jag abra lägger om vikten i sadeln så svänger hon dit jag vill. Hon gick precis de vägarna jag ville utan att göra några tyugelrörelser alls... fick ibland ta för att hjälpa henne ut i hörnen  men inte mer.

Prova slalom mellan koner, fick samma resultat där. Nästa gång ska jag testa i trav. Denna gången satte jag konerna för tät och jag var för lat för att hoppa av och det var kanske lika bra när det gick så bra :-D