Det nya goda livet

2015-07-29
23:03:53

Atea kalmarmilen

Oh vilken kväll. Härligt löparsällskap, härlig publik och inåt var Kina älskade barn på plats och tittade. 
Ida sprang själv lilla kalmarmilen tidigare på kvällen och presterade riktigt bra. Hon hade så kul då nästa år vill hon springa stora Kalmarmilen med mig. Sen så var det min tur. Efter att ha känt mig lite låg ett tag på blotta tanken att prestera började jag återigen könna att jag kunde ladda upp ich tagga till. 
Det blev kanske lite för bra, jag gav mig iväg kvar jag tyckte va ett snabbt men behagligt tempo, tanken va att längre fram falla ner insett lite lugnare tempo men inte för lugnt. Jag ville hamna under 06-tempo. Efter tre-fyra kilometer gick jag ner i det där tempot. Dock hade jag nog chockat kroppen lite för strax efter 5 km passeringen började höger knä ömma. Så jag fick anpassa farten ytterligare.

Emma och hennes dotter Elin (9 år) kom ifatt mig runt 6 km men även om jag ville hänga på så sa knäet stopp så jag lufsade på. Väl på ängö-leden försökte jag mig på en liten tempoökning och kroppen och knät svarade bra så jag försökte hålla lite högre tempo. 

På upploppet möttes jag för tredje gången av tre fantastiska elever från Rinkabyholmsskolan som hejas av hjärtans fröjd tillsammans med sina fäder :-) vilken lycka. Det underlättade upploppet rejält :-) 

Lyckad kväll, nöjda löpare som nu kommer sova gott! 
God natt

2015-07-29
08:24:25

Tradition?Då var det åter dags för en höjdpunkt i Kalmar ikväll. Den årliga Kalmarmilen. För mig är det tredje året jag springer och för min älskade dotter är det 2:året som hon springer lilla milen (1200m) 
 
Mitt personliga mål var redan förra året att springa på under timmen. Då missade jag det med en minut bara för att jag var för försiktig i början... Hade ju kört Skansentrampan på helgen innan då (215km cykel) men det känns som det satt mer i huvudet än i kroppen. Även i år har jag en liten mental spärr, jag har bara sprungit en gång efter min Luleåresa, vet inte riktigt min status... men i år har jag min personliga hejaklcka med mig så då kan man ju inte vika ner sig :-) då är det ju bara att tuta och köra järnet. Det ska bli riktigt kul
 
 
2015-07-26
11:25:35

Smyg igång, smyg igång

Så, nu är alla grenarna genomförda. Skön träning utan jakt på tider.
I fredags blev det simning 1,4 km i Iglasjön tullsammans med Patrik, Markus och en ny bekantskap Fredrik. Alla de tre ska köra Iron man så de simmade mer än det dubbla. Jag va ändå glad för jag sinnade både snabbare och lite längre än i Bergkvara. Mycket tid la jag på att navigera och hitta tekniken. Det kändes mycket bra när jag gick ur vattnet. 

Igår blev det en joggingrunda. Lufsade runt 5 km i ett 6 min/km tempo. Det va skönt att bara låta benen rulla på och känna på. Har ju inte sprungit sen innan Luleå pga fötterna. Men de har läkt bra nu så nästa runda tänker jag trycka på lite. 

På onsdag är det Kalmarmilen. Ska försöka tagga upp lite tills dess!