Det nya goda livet

2018-08-04
20:34:06

Skärgårdsutmaningen - Lilla utmaningen

Jag måste ju börja med att säga tack till Söderhamns skärgårds multisportare och simklubben som anordnat ytterligare ett fantastiskt evenemang. 

Jag och min svägerska Kristin körde idag korta banan. 
Vi hade som mål att ta oss runt och ha kul. Det hade vi med råge. Vädret var grått och skurarna avlöste varandra. Men det gjorde ingenting. Det var härliga stigar vi sprang på och bra sträckningar i vattnet.
Kristin låg först i löpningen och jag drog i simningen så vi kompletterade varandra bra. Temeprarsturen i luften var dryga 20 och vattnet där vi simmade någonstans mellan 20-25 beroende på sjö eller när vi kom ut i havet. Vi fick simma både platt vatten och riktigt guppigt men jag är så impomerad av min partner med den ringa simning hon gjort hittills. Det var grymt.

Vi hade fantastiska växlingar mellan simning och löpning, inget märkbart trassel med lina eller så och jag är väldigt glad att jag lämnade paddlarna hemma. Det gick superbra ändå och jag hade troligtvis inte orkat simma på som jag gjorde hela vägen annars. Träningen vi gjort nu dagarna innan betalade sig sig idag.
Jag lärde mig fantastiskt mycket av att ligga först i simningen. Både träna på min navigering, att sikts rätt. Läsa av vattnet och strömmarna. Vi var på väg att driva lite åt höger när vinden kom kraftigt från vänster. 
En vacker 12:e plats av 22 startande lag är vi väldigt nöjda med med tanke på hur lugnt vi tog det runt. 

Det enda missödet som hände som kunde blivit en DNF stod jag för när jag på ett hygge gjorde dagens enda snubbling och föll så illa att jag slog i huvudet strax över vänster tinning i en stubbe. Två lag stannade hos oss och kollade att jag var okej. Så gör man i swimrun, tack för det. Då jag varken mådde illa eller var yr så bestämde vi oss för att fortsätta. Vi gick lite innan vi tassade igång och började springa igen. Det enda jag känner nu är att jag är rejält öm där jag slog i. I övrigt ingenting. 

Våra män, bröderna Bäckström briljerade ute på långa banan (18 löpning och 5 km simning) och sprang in en ärofylld 6:e plats.

Bilder från evenemanget ligger på instagram. Jag kommer även ladda upp här när jag får ett nätverk. 

Nöjd och trött passar bra idag :)  
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: